Auem hèt un experiment previ damb un creion e d'auti objèctes. Les auem metut en un vas damb aigua enquiara meitat. Auem vist com influís qu'era llum viatge per aire o per aigua. En hèr er experiment des orbeez, auem comprovat, de manèra fòrça espectaculara, qu'era lum cambie de direccion en passar dera aigua ar aire. Un experiment de pellicula!! Jamès auríem dit qu'era fibra optica aprofités aguest fenomèn. Era sciencia impregna era nòsta vida vidanta! (Hem fet un experiment previ amb un llapis i altres objèctes . Els hem ficat amb un vas ple d'aigua fins la meitat. Hem vist com influeix que la llum viatgi per l'aire o per l'aigua. En fer l'experiment, dels orbeez, hem comprovat, de manera molt espectacular, que la llum canvia de direcció en passar de l'aigua a l'aire. Un experiment de pellicula!!! Mai hauríem dit que la fibra òptica aprofités aguest fenòmen. La ciència impregna la nostra vida quotidiana!)
Segons com interacciona la llum, podem conèixer moltes coses de la matèria. Hem vist les diferents intensitats d'ombres dels objectes opacs, translúcids i transparents. Hem provat amb molts objectes diferents. Ens ha costat una mica entendre l'ombra del mirall, però ens ha semblat molt interessant. Finalment, com fan els científics, hem après que hem d'utilitzar un llenguatge amb comparacions, perquè mai podrem estar segurs del que és allò que veiem. Segontes com interaccione era lum, podem conèisher fòrça causes dera matéria. Auem vist les diferents intensitats d'ombres des objèctes opacs, translucids e transparenti. Auem provat damb fòrça objèctes diuèrsi. Mos a costat un shinhau enténer era ombra deth miralh, mès mos a semblat plan interessant. Fin finau, com hèn es scientifics, auem aprenut qu'auem d'emplegar un lenguatge damb comparacions, pr'amor que jamès poiram èster segurs de qué ei çò que vedem.
Mos a encantat aguest laboratòri, comprobar qu'es imatges se ven en papèr vegetau der inrevés ei un hèt surprenent. Auem d'apropar o aluenhar era caisha pr'amor qu'es arrais de lum s'an crutzat dempús de passar pera lent e cau trapar era distància justa en qué coincideixen es arrais creuats e eth papèr vegetau. Çò mès meravelhós ei qu'eth nòste cervèth sigue capable, automaticament, de virar es imatges que l'arriben des uelhs e veir normau!!! Eth miracle deth còs uman. Ens ha agradat molt aquest laboratori, comprovar que les imatges es veuen al paper vegetal del revés ha estat un het sorprenent. Hem d'apropar o allunyar la caixa perquè els raigs de llum es creuen després de passar per la lent i cal trobar a quina distància s'ha produït aquest creuament per posar-hi el paper vegetal. El més meravellós és que el nostre cervell sigui capaç, automàticament, de capgirar les imatges que li arriben dels ulls i veure normal!! El miracle del cos humà.