Ens disculpeu perquè m clicar de prova una solució i no vam poder tornar enrera per rectificar. Hem pogut comprovar que el que apaga les espelmes és el diòxid de carboni que s’ha produit en l reacció química del bicarbonat i el vinagre. Hem comprovat que és més dens que lkaire i per això es queda al fons del got de precipitats. Sense oxigen les espelmes s’apaguen. Sense oxigen no hi ha combustió. Ens ha agradat molt aquest repte. Així és divertit fer ciència.
Aquest repte ens ha agrada molt. Hem manipulat els imans i la brúixola. Hi hem jugat una bona estona. Hem après què es necessita per fer un circuit elèctric. La bateria imprescindible! Hem jugat a fer servir diferents materials com a interruptor. Alguns són aïllants i no deixen que els electrons circulin pel circuit i la bombeta no s’encén. Hem comprovat que podem fer un iman fent passar electricitat pels cables. Si ho apropem a la brúixola aquesta es mou com amb un iman aprop. Hem fet un electroiman. Hem descobert que el camp magnètic pot fer moure els materials. A internet hem buscat diferents usos de l’electromagnetisme.
Aprofitant el bon dia de primavera hem baixat carregats amb lupes, globus i cronòmetres al pati. Ens ha quedat molt clar que algun tipus d’energia feia que els globus esclatessin. (En acabat també hem comprobat que amb la lupa, fent coincidir els raigs en un punt ens podíem cremar o hem cremat algun paper). Ens hem preguntat què hi tenia a veure el color dels globus i algun amb pantalons negres ho ha entès de seguida. Hem viscut en directe la reflexió de la llum!!