El que veiem no és l'únic que existeix. Podem trobar la matèria en tres estats diferents: sòlid, líquid i gasós. Hi ha altres estats com el plasma que no estan gaire estudiats. Es poden produir diferents canvis d'estat provocats per exemple per la temperatura. La matèria té densitat que és la relació entre el seu pes i el volum que ocupa. En aquest experiment ha sigut important la densitat perquè el CO2 és més dens que l'oxigen que trobem a l'atmòsfera i l'ha desplaçat. Això ha provocat que la flama de l'espelma s'apagui.
Per a què un circuit elèctric funcioni i s'encengui la bombeta cal connectar el cable als dos pols de la pila.Si que és possible que un objecte exerceixi una força sense tocar-lo per exemple un imant. Dos imants un al costat de l'altre es poden repel.li o es poden atreure depén com estigui orientats els seus pols. L'agulla de la brúixola sempre assenyala cap el nord perquè el centre de la Terra funciona com un enorme imant.
Aquesta vegada els dos equips de sisè de l'escola FEDAC Santa Coloma han treballat junts. Els Umpalumpa i els Explosius mostren les seves reflexions: La llum del sol és blanca i això incideix en com veiem els objectes segons com aquests absorveixen els colors. Quan la llum del sol ens toca la pell, aquesta l'absorveix en més o menys mesura segons la pigmentació que tenim de base (pell clara, pell fosca...) Ens hem de protegir per tal d'evitar la radiació i les cremades solars que arriben a la nostra pell. Quan els globus reben energia (rajos solars) sobre la seva superfície exploten dependent del color del globus i de l'absorció o refrecció de la llum sobre aquell color en concret.
Els experiments que hem fet ens han ajudat a veure que gràcies a una càmera digital podem veure la llum infraroja dels comandaments i que amb els ulls no la podíem veure. Aquest lab m'ha fet conèixer altres tipus de llum que no percebem directament. Encara que aquestes llums no les poguem veure si que podem percebre els canvis que provoquen.