Un circuit elèctric perquè funcioni està tancat, si resulta que està obert aquest no funciona i per tant, la bombeta no s'encén. Els electrons només circularan amb un circuit tancat. Un objecte pot exercir una força sobre una altra a través de la força d'un camp magnètic. Això ho hem vist quan a la brúixola i hem acostat un imant o electroimant que ha fet canviar la direcció d'aquesta. També cal recordar que quan acostem dos imants pot passar que es repel·leixin o sentin atracció. Finalment, dir que l'agulla d'una brúixola, sempre i quan no s'apliqui una força magnètica, assenyala el Nord perquè hi té un imant que sent una atracció per l'imant intern de la terra i això fa que sempre assenyali aquest pol.
La llum del sol té tots els colors. El blanc la reflecteix tota i el negre l'absorbeix. Pel que fa la resta dels colors l'absorbirà tota menys la del seu color. Com que la llum del sol té tots els colors això fa que els puguem veure tots. Sinó hi hagués llum no podríem diferenciar colors. Quan la llum del sol ens toca la pell si hi estem molta estona la pell se'ns torna vermella i hi ha perill de cremar-se. La nostra pell també absorbeix la calor dels rajos del sol. D'aquí que és molt important que ens protegim del sol utilitzant protectors solars. Quan el globus rep energia i s'escalfa la superfície del globus també s'escalfa, s'estira i quan es concentra al màxim aquesta calor al final explota. També hem vist que la lupa pot accelerar aquest procés. El color que tingui el globus influirà en el fet que exploti abans o després. De fet si el color és fosc o tirant a negre absorbirà la calor i explotarà més ràpidament i si en canvi és de tonalitat clara tardarà més a explotar-se. Podem trobar energia a tot allò que sigui matèria. Tota la matèria és energia però no tota l'energia és matèria.
Tenim detectors naturals com els nostres ulls però amb l'ajuda de la ciència podem veure allò que és invisible perquè a partir de detectors artificials com per exemple: microscopis, telescopis, lupes, càmeres digitals... podem veure la llum utraviolada o la infraroja. També la ciència ens ha ajuda a fer descobriments a partir dels estudis que fan els científics i les científiques per fer avenços en els coneixements. Un exemple és que la ciència que ha creat cremes per tal de protegir-nos de l'accés de la llum ultraviolada. Finalment dir que la ciència ens ha ajudat a entendre allò que no veiem però que existeix i veure les coses des d'un altre punt de vista.