Amb aquest experiment hem descobert que la llum quan canvia de medi es desvia, per exemple quan passa de medi aquós a gasós. Ens ha servit per aprendre més coses que no sabíem i per conèixer una mica més de sobre la refracció de la llum, també per aprendre quan es reflecteix la llum i quan no. A més hem pogut veure com es comporta la llum en els diferents medis, per exemple, quan la llum es dirigeix del medi aquós al medi aeri (fase 2) es produeix la refracció de la llum i rebota canviant de direcció.
Amb aquest laboratori hem après que els objectes els hem de posar a certa distància perquè es vegin nítids, si els apropem molt a la lupa que fa de lent convergent o si posem la lupa massa a prop de l'objecte la imatge no es veu bé o no es veu invertida. Hem d'utilitzar paper vegetal perquè la imatge es projecti en el paper i la puguem veure com es veuria a la retina, invertida. Per veure els objectes del dret, la imatge arriba al cervell a través del nervi òptic i allà el cervell reinterpreta la imatge i fa que la veiem com és realment, del dret.
La necessitat que podem resoldre amb les làmpades de llum de Moser és aconseguir que persones que no tenen accés a l'electricitat o mitjans per utilitzar-la puguin il·luminar-se millor en moments de foscor i millorar la seva qualitat de vida. És important afegir una mica de lleixiu a l'aigua per allargar la vida de l'aigua i evitar el creixement de bacteris que impedirien el pas de la llum. El coneixement científic i tecnològic és molt important per la nostra societat perquè no avançaríem igual en la recerca de la cura d'algunes malalties, entendre el perquè de les coses que passen, saber crear màquines noves que ens ajudin a continuar investigant...